Je gitaar in consignatie verkopen

Als je overweegt om je gitaar te verkopen, kan consignatie een goede optie zijn. Bij consignatie verkoop je je gitaar via onze winkel en ontvang je een percentage van de verkoopprijs als de gitaar wordt verkocht. Wij werken met een consignatie commissie van 15%. Dat wilt zeggen wanneer een verkoop 6000 euro opbrengt we 900 euro commissie afhouden. In deze prijs zit: inspectie en afstellen van de gitaar, opmaak verslag, gitaar fotograferen en beschrijven, de afhandeling van verkoop en verzending. 

Voordat je je gitaar op consignatie verkoopt, is het belangrijk om wat onderzoek te doen naar de marktwaarde van vergelijkbare gitaren en om samen te beslissen wat een juiste verkoopprijs is. Het kan ook nuttig zijn om te overwegen of je de gitaar wilt laten repareren of opknappen voordat je hem te koop aanbiedt.

Wanneer je je gitaar op consignatie verkoopt, maken we een overeenkomst. Hierin staan de voorwaarden van de verkoop, zoals de verkoopprijs, de commissie en hoe lang de gitaar te koop zal worden aangeboden.

Als de gitaar niet binnen een afgesproken termijn wordt verkocht, kan je ervoor kiezen om hem terug te nemen of hem opnieuw op consignatie te verkopen.

Wens je jouw vintage gitaar aan te bieden via Know Your Vintage guitars stuur dan een mailtje naar: info@knowyourvintage. be of contacteer ons via dit formulier:

Ik wens mijn gitaar te verkopen